העלויות הכרוכות בשכירת מעצב פנים יכולות להשתנות באופן דרמטי בין מעצבי פנים שונים וסוגי עבודות שונות. בעל בית אחד יכול לבקש עיצוב פנים לכל חדרי הבית, בעוד האחר רק רוצה קצת עזרה מקצועית בחדר המשפחה. האגודה האמריקאית של מעצבי הפנים מדגישה כי "אין דבר כזה תשלום טיפוסי עבור עיצוב פנים". לפי האגודה, מרבית אנשי המקצוע בתחום יגבו על בסיס אחת מארבעת הדרכים הבאות:
- עמלת רכישה באחוזים – זו היא שיטה די מסורתית השימשה בכל סוגי עיצובי הפנים, אם כי היום היא פחות פופלורית. בגישה הזו, המעצב רוכש את כל החומרים הקשורים לעבודה (כולל ריהוט ואביזרים), ומוכר אותם ללקוח בתמורה לתוספת מוסכמת על העלויות, לרוב באחוזים. הרווח שמעצבת פנים בחיפה עושה על העבודה היא למעשה בעמלה שהוא מקבל. תרחיש דוגמה של עבודה מסוג זה יראה ככה:
- התייעצות עם מעצב הפנים על פרויקט לעיצוב פנים
- הסכמה על תנאי ההסדר, מה שיהיה בדר"כ באזור של 20% עמלה על רכישת סחורות דרך מפיץ סיטונאי.
- התקציב נקבע על סכום כלשהו, נניח 10 אלף ש"ח, ויכלול תשלום מקיף עבור עיצוב הפנים, חומרים, ספקים, קבלנים חיצוניים וכו'.
- עמלה קבועה – זוהי השיטה תשלום היותר פופולורית היום עבור עיצוב דירות יוקרה, ויותר סביר שהיא תשמש לפרויקטים בסדר גודל גדול. זה נותן למעצב דרך אחידה לגביית תשלום, אשר נועד לכסות את כל ההוצאות כולל הכל, החל בעיצוב, דרך רכישת חומרים ועד להתקנות של כל הריטים. תרחיש דוגמה לתשלום מסוג זה יהיה:
- התייעצות עם מעצב הפנים על הפרויקט לעיצוב הדירה
- הסכמה של תנאי התשלו, אשר בדר"כ הולך לכלול דיון על עלויות השירות, כגון עלויות ריטיינר, תשלום על העיצוב, סכום המקדמה, רכישת חומרים, צבעים וכו'.
- התקציב יקבע על סכום כלשהו, נניח 10 אלף ש"ח ויכלול את כל העלויות הנלוות.
- תשלום שעתי -מתאים יותר לפרויקטים בקנה מידה קטן. התשלום הוא על בסיס שעת עבודה של מעצב הפנים, בהתאם לכמה שהם תורמים לפרויקטי ספציפי. מחירים השוק נעים בין 100 ל 500 ש"ח לשעה, תלוי במעצב.
- על בסיס מטר מרובע – זה בדרך כלל הצורה שבה נעשית עבודה מסחרית בכנה מידה מאוד גדול, כמו של פרויקט נדל"ן חדש הכולל כמות גדולה של בתים. התשלום על עיצוב פנים יוקרתי הוא בהתאם לגודל הדירה, בסכום קבוע לכל מטר רבוע.