מטחנת בשר היא ללא ספק אחת המכונות החשובות ביותר שכדאי להחזיק בכל מקום המוכר בשר, החל מאטליז קטן וכלה בסופר מרכזי. ראשית, מכיוון שהיא חוסכת עבודה. בין אם אתם העובדים באטליז הפרטי שלכם, או שמדובר בעובדים שאתם מעסיקים, כדי לוודא שהעובדים שלכם מבצעים את חלקם על הצד הטוב ביותר, כדאי להשקיע בהם ולדאוג שיהיה ברשותם את הציוד האיכותי והמתקדם ביותר. כך, הם יוכלו לחסוך זמן ולהתפנות למשימות אחרות. כמו כן, מטחנת בשר מאפשרת חסכון בכמויות. במקום לרכוש כמות מסוימת של בשר טחון ממקום אחר, אתם יכולים לטחון את הבשר בעצמכם, וכך לוודא שאתם משתמשים בדיוק בכמות הרצויה ולא זורקים שום דבר לפח.
קריטריונים לבחירת מטחנת בשר
גם אנשים שעובדים עם בשר לא תמיד יודעים להבחין בין סוגים שונים של מטחנות בשר תעשייתיות. יש מטחנות עם קירור, ללא קירור, ללא מדחס, בכוחות סוס משתנים ועוד. לכן, מומלץ לפנות לאנשי מקצוע בתחום ציוד מקצועי למטבח תעשייתי, על מנת לבחור את מטחנת הבשר האידאלית עבור הצרכים שלכם. יחד עם זאת, יש כמה מאפיינים חשובים שלא כדאי להתפשר עליהם, לא משנה מה הצורך שלכם:
יעילות ודיוק
בין היתר, אתם רוצים לרכוש מטחנת בשר איכותית על מנת לאפשר לעובדים שלכם להתפנות למשימות אחרות. על מנת שאכן מטחנת הבשר תהיה תוספת חיונית לאטליז שלכם, חשוב לבחור במטחנה שפעולתה יעילה ומדויקת. מוצרים איכותיים יגרמו ללקוחות שלכם להתמכר לאיכות שאתם מספקים להם, ולחזור רק אליכם.
עמידות
כשמדובר בפרנסה שלכם, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם להתמודד כל שני וחמישי עם תקלות. חשוב לרכוש או לשכור מראש מטחנת בשר עמידה, שתשרת אתכם לאורך זמן ולא תאלץ אתכם להחליף אותה בתדירות גבוהה.
קלות ניקיון
מההיבט הזה אנחנו לפעמים שוכחים, למרות שהוא חשוב במיוחד. כשמדובר באוכל, ודאי בבשר, אי אפשר להתעלם מהצורך לשמור על היגיינה מקסימלית. הקפדה לא מספקת על היגיינה יכולה ממש להפיל עסק, כך שמדובר בנושא שלא כדאי להתעסק איתו. חשוב שיהיה קל ונוח לנקות את המטחנה על מנת שתהיה אפשרות לעשות זאת בתדירות גבוהה ולוודא כי המוצרים שלכם עומדים בסטנדרטים תברואתיים.