לכבוד החג: מתכון טעים וקל להכנה של טארט גבינה קלאסי

0
422
מקור: pixabay.com

במיוחד לשבועות!
מתכון טעים וקליל להכנה של טארט גבינה שגורם לכולם ללקק את האצבעות

מצרכים

לבצק:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח

למלית:

  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 30 גרם קמח

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון, ערבבו את הקמח והמלח. הוסיפו את קוביות החמאה הקרה ותערבבו עד שנוצרים פירורים גסים.
  2. הוסיפו את הביצה ותערבבו רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. העבירו את הבצק למשטח מקומח וישרו לעיגול שטוח. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180°C.
  4. על משטח מקומח, רידדו את הבצק לעלה בקוטר מעט גדול יותר מתבנית הטארט. הניחו את הבצק בתבנית והדקו את השוליים. ניקבו את הבצק במזלג והכניסו לקירור נוסף במקרר.
  5. בקערה, ערבבו את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. הוסיפו את הביצים והקמח וערבבו שוב.
  6. הוציאו את בסיס הבצק מהמקרר ומזגו פנימה את מלית הגבינה. אפשר לקשט בפירות טריים או ריבה.
  7. אפו את הטארט במשך כ-45 דקות או עד שהמלית מתייצבת וקצוות הבצק זהובים.
  8. הוציאו מהתנור והניחו לטארט להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.

בתיאבון!

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here