במיוחד לשבועות!
מתכון טעים וקליל להכנה של טארט גבינה שגורם לכולם ללקק את האצבעות
מצרכים
לבצק:
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
למלית:
- 500 גרם גבינת שמנת
- 150 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 30 גרם קמח
אופן ההכנה
- במעבד מזון, ערבבו את הקמח והמלח. הוסיפו את קוביות החמאה הקרה ותערבבו עד שנוצרים פירורים גסים.
- הוסיפו את הביצה ותערבבו רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. העבירו את הבצק למשטח מקומח וישרו לעיגול שטוח. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-30 דקות.
- מחממים תנור ל-180°C.
- על משטח מקומח, רידדו את הבצק לעלה בקוטר מעט גדול יותר מתבנית הטארט. הניחו את הבצק בתבנית והדקו את השוליים. ניקבו את הבצק במזלג והכניסו לקירור נוסף במקרר.
- בקערה, ערבבו את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. הוסיפו את הביצים והקמח וערבבו שוב.
- הוציאו את בסיס הבצק מהמקרר ומזגו פנימה את מלית הגבינה. אפשר לקשט בפירות טריים או ריבה.
- אפו את הטארט במשך כ-45 דקות או עד שהמלית מתייצבת וקצוות הבצק זהובים.
- הוציאו מהתנור והניחו לטארט להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
בתיאבון!