המונח תכנון מסעדה מתייחס למעשה לכל הפונקציות הקשורות בקשר כזה או אחר לשלב שלפני התחלת פעילות המסעדה שבו ישנו צורך לבדוק מכל הכיוונים האפשריים כיצד המסעדה תיראה מנקודת מבטו של הלקוח הסועד וזאת משלב פגישת המארחת בכניסה למסעדה, דרך שלב ההושבה והגשת המנות ע״י המלצר ועד סיום הביקור במסעדה ותהליך התשלום שאמור להיות מזורז ומהיר מאוד .בתכנון של מסעדה יש תהליכים עיצוביים שנוגעים בעיקר לאיזה מסר המסעדה תשדר כשנכנסים אליה-דהיינו כיצד היא תרוהט ומה יהיו סוג הצבעים,האביזרים ואפילו זווית התאורה ורמתה המשפיעה על איכות ורמת הבילוי במסעדה. מיותר לציין שיש למצוא נכס בגודל מתאים וזאת בשביל שיהיה אפשר לממש את הפונקציות הללו.
תכנון מסעדה ברמת עיצוב הפנים
אם מעמיקים בעיצוב הפנים של המסעדה כנראה שיווצר הצורך להתייעץ עם מקצוענים בתחום אלא אם היזם הוא במקרה מעצב פנים.לכל אובייקט במסעדה צריכה להיות משמעות ומסר-אפילו לסכו״ם המונח על השולחן ולסוג הכסאות והשולחנות-הכל בהתאם לרעיון הכללי ולקח המנחה במושגים לא מילוליים שהמסעדה תשדר שסועד בה (מסעדת יוקרה,מסעדת פועלים,מסעדת מזון מהיר ועוד).בשלב התכנון צריך תמיד להסתכל על העיקרון שאומר שללקוח יהיה הכי נוח שאפשר והוא יחווה חוויה ייחודית במסעדה שתשאיר בפיו טעם טוב ושתגרום לו לאחר מכן לחזור אליה עוד פעמים רבות. עיצוב פנים הינו חלק עקרי בתכנון המסעדה.
צרכי העובדים
בתכנון מסעדה צריך להתייחס לחלק של צרכי העובדים-הצוות שעובד במסעדה צריך שיהיו גם לו את התנאים הנוחים ביותר האפשריים במסגרת התכנון כך שהוא יוכל לתת את השירות הטוב ביותר ללקוח.לשם כך ומשום שהצוות שוהה שעות רבות במסעדה נוצר צורך לתת לו מקום ישיבה משלו להפסקות (רצוי כמובן מחוץ לטווח הראייה של הלקוחות),מיזוג אוויר בקיץ וחימום בחורף וגם שירותים משלו כנהוג במקומות אירוח כגון בתי מלון ובתי חולים להבדיל. יש להתאים את תכנון המסעדה לכל מערכת התקנות והכללים הנדרשים על ידי הרשויות בכל הקשור לבנייה ולהצבת מתקנים חיוניים אחרים. לחברת new Rest לניהול, ייעוץ והקמת מתחמי מזון יש את האמצעים וכוח האדם לתכנון מסעדה מתחילתה ועד סופה.