מבנה מטבחים

0
5167
מבנה מטבחים

מטבח בן קיר אחד – תכנון יעיל ובעל תושייה רבה יכול להפוך שורת ארונות למטבח זורם ומתפקד. נקודת המפתח בתכנון מטבח מעין זה טמונה במיקום הכיור, הכיריים והמקרר, מאחר והתנועה במטבח היא ליניארית. רצוי להימנע מלהציב את פינות הבישול רחוק מאזור השטיפה על מנת להרוויח משטח עבודה גדול יותר – מאחר והתוצאה תוביל למוגבלות בתנועה. על מנת להרוויח מקום אפשר לתכנן עגלת אחסון נשלפת אשר אפשר לנצלה כמשטח עבודה נוסף.

מטבח בין שני קירות – הצלחתם של מטבחים קטנים מבחינת התאימות למימדי אנוש טמונה בניצול יעיל של השטח הקיים. ארגון פשוט של האחסון והצבת המכשירים באזורי הפעילות המתאימים יבטיחו תנועה בחדר מצד לצד קלה ונוחה. המקרה היחיד בו מבנה מטבח כזה אינו טוב הוא כאשר יש דלתות בשני קצות החדר אזי המטבח הופך למסדרון. בשיפוץ מטבח מעין זה קל מאוד ליצור משולש עבודה (קו דימיוני, רצוי סימטרי, המחבר בין שלושת מוקדי העבודה במטבח- כיריים, כיור ומקרר) יעיל אך בתהליך התכנון יש להביא בחשבון את צורכיכם.

מטבח L – מטבחים המבוססים על צורת האות L יוצרים משולש עבודה טבעי בין הקירות הסמוכים זה לזה. זוהי תוכנית המותאמת בקלות לחללים קטנים ולחללים גדולים כאחד כאשר באחרונים ניתן להוסיף פינות ישיבה או אכילה בפינה הפנויה.

מטבח U – סידור מרכיבי המטבח בצורת האות U מציב את ארונות המטבח והמכשירים סביב שלושה מצידי החדר כשהגישה היא מצד אחד בלבד. מטבח גדול בצורה זו מספק חלל עבודה יעיל ומסודר ומאפשר הוספה של פינת אכילה מבלי לפגוע במשטחי העבודה.

מטבח אי – מטבח אי משמש כתחנת עבודה יעילה כיוון שניתן לשלב בו כמה פעילויות על שטח קטן. האי במיטבו כאשר הוא מהווה חלק מחדר גדול יותר.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here